Wat is WordPress en waarom moet je hiervoor kiezen?

Je wilt een website laten maken, maar hebt er weinig verstand van. Waar moet je beginnen? De website wereld kan overweldigend zijn wanneer je er net in duikt. Veel nieuwe termen en veel punten waar je waarschijnlijk nog nooit bij hebt stilgestaan. Eén daarvan is WordPress. Wat is dit precies en in is dit iets waar jij rekening mee moet houden?

Wat is WordPress?

Om te kunnen begrijpen van WordPress precies is, moet je eerst weten hoe een website wordt opgebouwd. Om dit het eenvoudigst uit te leggen moet je weten dat je een website bouwen in 3 fases kunt opdelen. Allereerst wordt een website ontworpen. Dit is een statisch ontwerp waarbij je alleen het uiterlijk, de buitenkant, vorm geeft. Wanneer dit ontwerp naar wens is ga je de website programmeren, ook wel HTML genoemd. Hier ga ik niet verder op in aangezien dit een complex en technisch verhaal is. Wat je hiervan wel moet weten is dat het ontwerp dynamisch wordt gemaakt. In deze fase zorg je er dus voor dat het van een statisch ontwerp naar een werkend geheel gaat. Aan het einde van deze fase heb je een kale website. Hierna volgt stap drie, het invullen van deze kale website. Hiervoor heb je een systeem, genaamd CMS, nodig. Jouw website wordt hierin verwerkt en zorgt ervoor dat jij, als beheerder, eenvoudig de website kan voorzien van content. Je hebt dus geen technische kennis nodig, want dit is al verricht in fase 2. Er bestaan verschillende soorten CMS systemen. Eén daarvan is WordPress.

Waarom WordPress?

De voordelen van WordPress zijn eindeloos. Allereerst is dit het meest gebruikte CMS systeem ter wereld. Hierdoor zijn er over de wereld ontzettend veel mensen die helpen aan het verbeteren en beveiligen van het programma. Hierdoor wordt jouw website dus beter en veiliger. Maar WordPress kent nog meer voordelen:

  • Eenvoudig te beheren door mensen zonder programmeer kennis.
  • In WordPress kan je elke website bouwen.
  • Goed voor de online vindbaarheid van jouw website.
  • Effectief in de kosten.